3 gode råd til dig, der skal købe akvariefisk første gang

Det er rent ud sagt utroligt sjovt at købe et akvarie og se de små fisk svømme rundt i deres flotte farver. Men det er ikke så nemt at vedligeholde, som det ser ud, og derfor kommer vi her med tre råd til dig, du bør tage med i dine overvejelser, når du skal købe akvarie med tilhørende fisk for første gang.

Køb dem i en god dyrehandel

Du bør kun købe dine fisk et sted, hvor du kan se, at fiskene har det godt. Du køber også fisk, fordi du er dyreelsker, og hvis du virkelig holder af dyr, så støtter du ikke en dyrehandel, hvor du kan se, at dyrene ikke har det godt. Kig efter, om der er døde fisk, når du handler ind – det er et faresignal.

Saltvand eller ferskvand?

Der er naturligvis stor forskel på fisk, og du skal huske at have den rigtige type vand i akvariet til den type fisk, som du gerne vil have. Vi anbefaler, at du vælger fisk først, så du er sikker på at få den type fisk, som du gerne vil kigge på. Vær opmærksom på, at der er anderledes krævende at holde fisk i et saltvandsakvarium.

Tænk over størrelsen på akvariet, når du køber fisk

Fisk har i forvejen ikke meget plads at boltre sig på, når de er lukket inde i et akvarie, og derfor bør du kraftigt overveje, om de har nok plads, når de små unge fisk, som du har købt, vokser sig store. Forhør forhandleren om, hvad han eller hun anbefaler af størrelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *