3 grunde til ikke at bygge sit eget datacenter

Du har en mindre virksomhed der primært arbejder online. Du et lidt af en tech-freak og er ikke bange for at kaste dig ud i it-projekter. Så du tænker at du selv kan lave virksomhedens datacenter.

Men det er ikke en god idé. Der er så mange ting der kan gå galt. Og lad os se det i øjnene – din virksomhed har brug for en driftsikker server.

Her er tre grunde til at du ikke skal lave dit eget datacenter og server.

Grund 1: Det er åndsvagt dyrt

Det der startede med at lyde som en rigtig god idé viser sig at være en ret dyr idé. Hardware koster penge. Og medmindre du er serverekspert, så er der garanteret ting du har overset. Det gør projektet endnu dyrere.

Du kommer til at betale lærepenge og i langt de fleste tilfælde kommer du også til at hyre hjælp udefra.

Grund 2: En dårlig investering

Den teknologiske udvikling går rigtig stærkt. Så selvom det skulle lykkes dig at få et anstændigt datacenter op at stå, så er det ikke fremtidssikret. Der er risiko for at det er svært at opgradere eller udvide efterhånden som virksomhedens behov ændrer sig.

Du kan se en fremtidssikret løsning hos StorageNet.

Grund 3: Et gør det selv-datacenter er ressourcetungt

Du vil blive overrasket over hvor mange ressourcer det kræver at drive et datacenter. Det er ikke kun på softwaresiden at der skal opdateres.

En tekniker skal konstant overvåge belastning og nedkøling. Der skal trækkes kabler og sikres strøm. Der skal laves backup-systemer – også til strøm. Du får brug for en generator og planlægning af it-infrastruktur. Elregningen bliver en af dine største udgifter.

Varmeudviklingen er enorm og kræver meget ventilation og nedkøling. Og du skal være klar med en løsning når serveren går ned.