3 hårrejsende tips til hårlak

For en skaldet mand virker hårlak som en skør idé. Men for dig der har hår på hele hovedet kan det være noget af et chok at møde uhyret i spejlet om morgenen. Eller efter en tur på cykel i en let brise.

På en eller anden magisk måde kan hår finde ud af at filtre sig sammen og stritte i alle mulige og umulige retninger. Men heldigvis kan hårlak hjælpe. Her er et par gode tips til at få styr på manken.

Tip 1: Kend din hårlak

Lad være med at rive den første og bedste ned fra hylden. Der findes mange forskellige slags hårlak. Du skal vide hvilken der passer til dit behov.

Den mest almindelige hårlak holder håret på plads. Hvis du vil have noget mere robust skal du bruge en finisher. Skal håret være urokkeligt skal du bruge freeze.

Der findes også hårlak der giver håret mere fylde så du bedre kan sætte en lækker frisure.

Tip 2: Hold afstand

Hårlak skal sprøjtes på i mindst 12 centimeters afstand. Du må ikke sprøjte direkte på hårrødderne. Når du sprøjter for tæt på håret kan det få den modsatte effekt. I stedet for glansfuldt fyldigt hår får du en tung frisure der ser fedtet ud. Og det var ikke målet.

Nogle typer hårlak skal afstanden helt op på 20 centimeter. Typisk står det på flasken.

Tip 3: Brug lak til mere fylde

Køb en hårlak der kan bruges med børste. Ellers får du en sprød frisure der knækker når du rører ved den. Så er det bedre at vælge en lak du kan sprøjte på mens du sætter håret.

Lag for lag kan du påføre en blød lak som ikke knækker, men stadig holde håret oppe. Se for eksempel denne Rage Gel Spray hos Toftild.