Beskyt dig selv og miljøet med genanvendelige stof mundbind

Værnemidler er en vigtig del af kampen mod smitsomme sygdomme. Men mange værnemidler er skabt til engangsbrug, som for eksempel engangshandsker og papirmundbind. Det skaber en stor belastning på miljøet, når der hele tiden bliver brugt og smidt ud. Du kan afhjælpe problemet ved at bruge vaskbare stof mundbind.

Stofmundbind består oftest af tre lag stof, som dækker din næse og mund. På den måde filtrerer stoffet den luft du ånder ind og ud, og kan fange smitsomme partikler begge veje. Det betyder at du både beskytter dig selv og dem omkring dig, når du bærer mundbind.

Mundbind af stof kan vaskes og bruges igen mange gange, modsat de almindelige mundbind af papir. Det betyder at du både slipper for at købe nye mundbind hele tiden og for at skabe unødvendigt spild. Vask mundbindene ved 60 grader, hver gang du har brugt dem, så er du sikret optimal beskyttelse.

Bruger du mundbind hver dag, f.eks. i offentlig transport til og fra arbejde, kan du med fordel indkøbe fem-10 mundbind af stof, så du kan vaske dem sammen 1-2 gange hver fjortende dag.

Vælg den miljørigtige løsning, når du indkøber værnemidler

Når smitsomme sygdomme er løs i vores samfund, må den enkelte gøre sit for at mindske smittespredningen. Derfor bruger vi mundbind og håndsprit i langt højere grad, end vi før har gjort. Det er vigtigt, at vi passer på hinanden, men også at vi passer på planeten. Gå derfor efter miljøvenlige løsninger, når du vælger dine værnemidler.

Der findes endnu ikke stofmundbind, som er godkendt til medicinsk brug. Men du kan vælge stofmundbind, der er syet efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger. De anbefaler mindst tre lag tætvævet stof, og gerne mulighed for at indsætte filter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *