Bryg din kaffe lige som du vil

Bryg din kaffe lige som du vil

Kaffebryggere er ikke bare en kaffebrygger. Kaffebrygger er et vidt begreb, der dækker over mange forskellige metoder til at brygge kaffe på. Alt fra klassiske kaffemaskiner, stempelkander, mokkakander og espressomaskiner. Uanset hvad du er til, kan du brygge din kaffe, lige som du vil.

Den klassiske kaffemaskine har de fleste nok stiftet bekendtskab med, og den må i dag siges at være symbolet på den traditionelle måde at brygge en kop kaffe på. Med en klassisk kaffemaskine kan du selv tilpasse mængden og styrken på kaffen og få lige præcis den kop kaffe, du ønsker. Og så er maskinen perfekt til at brygge store mængder kaffe, hvis du skal holde et stort selskab. Det er en super nem måde at brygge din egen kaffe på, der kun er overgået af den kære stempelkande, der både er en nem og hurtig løsning.

Med en stempelkande skal du ikke bruge så meget andet end kværnet kaffe og kogt vand, og så kan du på ingen tid nyde en god kop kaffe. Stempelkanden er enkel i sin form med glaskande og låg med filter og stempel, hvor du selv styrer, hvor lang tid kaffen skal trække. Jo længere tid stemplet er oppe, jo stærkere bliver din kaffe.

Er du mere til en intens kaffesmag, så er mokkakanden, som også kendes under navnet espressokanden, løsningen for dig. Den lille rustikt udseende metalkande er en gammel måde at brygge en stærk kop kaffe på direkte på dit komfur via et damptryk fra kogende vand. Kaffen kan du bruge som et espressoshot i fx din latte, men vil du have den fulde oplevelse, så skal du have fingrene i en espressomaskine.

Espressomaskinen findes i et utal af udgaver, enten fuldautomatisk eller hvor du manuelt skal stampe kaffen. Med denne metode kan du lege barista og også kaste dig ud i at dampe din mælk og lave flotte mønstre med skummet. Så der er ingen grænser for, at du kan finde netop den kaffebrygger, der give den kop kaffe, du bedst kan li’.