Covid-19 og boligmarkedet: Hvad betyder det for din boligvurdering?

Covid-19 har gjort et globalt indtog, og det er en farlig gæst, som Dronningen udtrykte det. Den dramatiske udvikling skaber uro på aktiemarkederne, og denne uro vil unægtelig også få betydning for boligmarkedet. Spørgsmålet er derfor ikke, om coronakrisen vil have konsekvenser for boligsalget, men snarere hvor store konsekvenser.

Men hvad betyder det for dig som boligejer, der måske går med salgstanker? Skal du kaste dig ud i det, inden priserne risikerer at styrtdykke, eller er det bedre at ride stormen af og vente til coronavirussen har sluppet sit greb om landet?

Det er der naturligvis ikke noget entydigt svar på, men lad os prøve at kigge nærmere på den aktuelle boligsituation, så du er bedre klædt på til at forholde dig til den igangværende corona-krise.

Boligmarkedet har aldrig stået stærkere
Da vi trådte ind i 2020 var det med forventningen om et godt år for boligmarkedet. Priserne på boliger har nemlig aldrig været højere. 2020 startede da også i samme, stigende retning, da tal fra Boligsidens Markedsindeks viste rekordhøje priser i Region Hovedstaden. En stigning der ikke kun er til gavn for københavnerne, men også i resten af landet, da de høje priser har været med til at trække hele landsgennemsnittet op.

Corona-epidemien har altså banket på døren på et tidspunkt, hvor det danske boligmarked og den danske økonomi generelt står meget stærkt. Selvom de mest førende eksperter kun kan gisne om, hvor længe coronakrisen vil hærge landet, så giver et boligmarked i topform anledning til håb om, at det vil klare sig nogenlunde helskindet igennem.

Når coronakrisen efterhånden slipper sit tag om Danmark, er det derfor ikke utænkeligt, at danskerne hurtigt vil få deres købelyst tilbage, og vi atter ser en stigning i boligsalget. Der er derfor også en reel chance for, at coronakrisens påvirkning af boligmarkedet vil foregå i en relativ begrænset periode.

Skal du sælge eller vente?
Der er ingen tvivl om, at coronakrisen sætter dagsordenen – også på boligmarkedet. Allerede nu har epidemien resulteret i, at langt færre huse sættes til salg. Det er en naturlig konsekvens af den usikkerhed, der hersker p.t. For dig, der måske overvejer at sælge din bolig, kan det dog være en fordel. Med færre boliger på markedet kan det være en gylden mulighed for at få netop din bolig solgt.

Sætter du boligen til salg nu, er der endda stadig god chance for, at du kan sælge til de høje salgspriser, der har hersket på markedet indtil nu. Det er ikke sikkert, det er tilfældet, hvis du venter, for ingen ved, hvordan hele situationen ser ud om bare få uger. Er du nysgerrig på, hvad din bolig egentligt er værd, hvis du sælger nu, kan du få lavet en boligvurdering.

Når det er sagt, er coronakrisen selvfølgelig forbundet med ængstelse hos mange potentielle købere, der måske ikke har mod på at foretage en større investering i disse dage. Har du tålmodighed og har du ikke behov for at komme af med huset nu og her, kan det derfor være fornuftigt at have is i maven og se tiden an. Hvis coronakrisen, som flere eksperter forventer, ikke når at bide sig fast for alvor, kan vi nemlig forvente, at en evt. nedgang i boligpriserne relativt hurtigt vil vende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *