Guide: 3 råd til at modarbejde ledsmerter

Smerter kan sætte en alvorlig dæmper på livskvaliteten, da man i mange tilfælde ikke kan gennemføre de aktiviteter, man normalt kan udføre. Den fysiske trivsel påvirker meget den mentale trivsel, men du kan heldigvis gøre noget ved det og tage livskvaliteten tilbage. Vi giver dig her 3 råd til, hvordan du kommer smerterne til livs, så du igen kan mærke nogle af livets store glæder.

Få dig en swimspa derhjemme

En swimspa er en spa eller en jacuzzi, hvor du har mulighed for at lave træningsøvelser i. Svømning er helt vildt godt til at genoptræne, da man i svømning bruger hele kroppen, og man får rusket op i alle led og muskelgrupper. Det er ikke en hel træningsbane, men til gengæld har du plads til den hjemme i haven, hvis smerterne er vedvarende.

Tal med professionelle

Rigtig mange af os opbygger smerter løbende, og særligt går det ud over ryg og lænd, som er genstand for rigtig mange byrder. Få professionel hjælp til at lokalisere dine problemer, så du kan modtage den rette behandling, fordi det er naturligvis vigtigt, at du ved, hvor problemerne er, så det ikke bare bliver en gætteleg for lægen.

Opbyg gode vaner

Når du har fået løst problemet, er det vigtigt, at du opbygger sunde vaner, så de ikke kommer tilbage. Ledsmerter kan forhindres ved gode ergonomiske arbejdsstillinger, og hvis du tænker dem ind i alt, hvad du laver i dagligdagen. Kort sagt gælder det om ikke at belaste kroppen for meget de steder, hvor du har smerter – hvilket jo nok egentlig giver sig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *