X

Hold dig opdateret om landbrugsmaskiner

I Danmark har vi en stolt tradition med vores landbrug.

Det er næsten blevet arke-eksemplet på danskhed, når man ser en traktor pløje marken eller køre gennem det beige-farvede korn på markerne, der langsomt vejer i det danske sommervejr, mens Dannebrog blafrer i baggrunden.

Men selvom man godt kan forestille dig et næsten Morten Korch-agtigt scenarie med pløjemaskiner, majetærskere og arbejdende folk i marken, der beskæftiger sig med at indsamle høsten manuelt, så er det langt fra et retvisende billede på vores samtid.

Og det menes kun positivt.

For selvom man stadig ser moderne landmænd vandre rundt på pløjemarken, iført vaders og trasker gennem mudderet med et fåtal af medarbejder, end man så for bare 50 år siden, så er vedkommende bestemt med på noderne af teknologiske landvindinger.

Det er ellers ikke folket på landet, man forbinder med teknologi, men det er immervæk sandheden, for danskerne og politikerne har for længst indset, at hvis vi skal bevare vores hovedposition på markedet med at eksportere både høstvarer, grantræer og kødproduktion til udlandet – som er en af de store danske eksportsucceser, og som vi tjener mange penge hjem til statskassen via – så er vi nødt til at udvikle os på maskinfronten og være foregangsfolket på det område.

Det betyder, at de landbrugsmaskiner, man ser på marken til dyrskuer og messer, er blandt de nyeste opfindelser, vi både laver herhjemme og importerer hjem fra udlandet.

Så hvis du sidder derude som landmand eller som en aspirerende en af slagsen, så skal der her lyde en stor opfordring til, hvis du ikke allerede gør det, at følge med i, hvad der sker af forandringer og skabes af nye landbrugsmaskiner.

Her tænker vi både på alt fra traktorer til majetærskere og udstyr dertil, så vi både kan effektivere som samlet nation og bidrage til den samlede BNP, når vi kan høste mere på samme tid, uden at vi udpiner vores landbrugsjord.

Det er nemlig også vigtigt at holde øje med sprøjtemidler og økologi, da det er to områder, der heftigt bliver diskuteret i Folketinget og hvordan, vi implementerer det korrekt.

Som noget af det nyeste ser man også, at vegetariske og veganske tendenser vinder frem, hvorfor det også er vigtigt for landmændene at følge med i debatten om, hvor vi skal lægges fremtidens fokus på landbrug.

Skal vi til at fokusere på landbrugsmaskiner, der udelukkende kan høste veganske råvarer, så vi må omlægge vores produktion helt væk fra dyreproduktionen?

Det vil fremtiden vise, men derfor er det værd at følge med i tidens tendenser, så man altid kan fremtidssikre sine landbrugsmaskiner.

Anders Lundtang Hansen: