Kom i mål med vejbyggeriet på korrekt vis

Som ansvarlig for vejarbejde er der rigtig mange ting, du skal tage dig af og holde øje med. Vi forstår godt, hvis det kan være en stor opgave, men der er heldigvis råd at hente. Vi kommer her med 3 bud på, hvilke elementer du skal huske at sætte op, når der er vejarbejde, og du gerne vil sikre, at trafikken kan flyde videre uden uheld.

Vejskilte

Skilte er det absolut vigtigste at sætte op, når der skal laves vejarbejde, fordi det er jeres måde at kommunikere til bilisten på. Det kan ikke gøres på andre måder. Der skal bruges skilte til alt, og der kan aldrig være for få skilte, som indikerer, hvad der er forude, og hvordan bilisten skal agere i trafikken. Husk altså vejskilte køb.

Belysning

Når mørket falder på, kan det blive svært at se skilte og advarsler angående vejarbejdet. Det kan også være, at det er tidligt morgen, hvor der rent faktisk er arbejdende folk på kørebanen. Uanset hvad skal der være uendeligt meget belysning, så bilisterne kan få lov til at følge instrukserne til skiltene. Der skal ligeledes markeres på kørebanen med lys, hvor vejene går til. Det er nemlig ikke altid, at man kan se de gule streger, som indikerer ændring i vejspor.

Tænk på arbejdernes sikkerhed

Biler har det med at køre hurtigt forbi vejarbejde, selvom det er meget tæt på arbejderne. Du skal derfor altid fokusere på at gøre det så lempeligt for arbejderne som muligt. Forsøg at indrette opgaverne, så de ikke skal arbejde tæt på kørebanerne, når der er meget trafik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *