Sådan køber du mere bæredygtigt ind i hverdagen

Bæredygtighed og miljø fylder mere og mere på den politiske dagsorden, men så sandelig også i de danske hjem. Mange har et ønske om at leve mere bæredygtigt, men hvordan gør man egentlig lige det? Handler det bare om at huske at slukke lyset, når man forlader et rum, eller kan man gøre andet?

Vi hjælper dig lidt på vej i dette indlæg, hvor vi giver en lille håndfuld tips til, hvordan du kan implementere en mere bæredygtig livsstil i din hverdag, som hverken er kompliceret, svært eller dyrt.

Invester i ordentligt tøj i tidløst design

Modebranchen er en af de helt store syndere ift. bæredygtighed. Moden skifter nemlig hele tiden, og derfor er der en helt naturlig brug-og-smid-væk-kultur. Vi køber tøj, der er på mode, og så smider vi det væk, når det ikke er på mode længere. Og fordi vi skal ud at købe nyt hele tiden, vil vi gerne have tingene så billigt som muligt, hvilket betyder dårligere kvalitet.

En måde at bidrage til mere bæredygtig mode er at købe tøj fra brands, der bruger økologiske naturmaterialer (se f.eks. efter OEKO-tex-certificeringen), og hvor tøjet er udført i klassiske og tidløse design, som du kan bruge år efter år, fordi de aldrig går af mode. Endnu bedre er det, hvis tøjet er produceret i Europa, fordi det ikke skal transporteres langt for at komm hertil. Kig efter danske brands som Marianne Gorridsen, BLUSbar og Esencia.

Køb råvarer i sæson

Der er ingen tvivl om, at der er meget bæredygtighed at hente på råvaresiden. Vi smider utrolig meget mad ud i Danmark, så et godt tip er at købe råvarer med lang holdbarhed. Det er f.eks. kål og rodfrugter. Køb økologiske råvarer, der er i sæson, og helst fra danske producenter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *