Sådan finder du den rigtige vægt til dit køkken

Sådan finder du den rigtige vægt til dit køkken

Din køkkenvægt er et vigtigt redskab i køkkenet, når du laver mad. Det er derfor vigtigt, at du vælger den rigtige vægt, så den kan være en god hjælp i dit køkken fremadrettet. Men hvad skal du tænke på, når du skal købe en køkkenvægt

Vi har lavet en miniguide i samarbejde med vaegteeksperten.dk, så du hurtigt kan få nogle inputs til, hvad det er en god ide at holde øje med. 

1. Med eller uden skål

Nogle vægte har deres egen skål, som du sætter på den. Med andre vægte skal du selv sætte skålen på vægten og huske at nulstille den, inden du begynder at veje ingredienserne. 

2. God vægt til bagere

Arbejder du som professionel bager eller bruger du oftest din køkkenvægt, når du bager derhjemme, kan det være en god ide for dig at vælge en vægt, der er særligt velegnet til det. Der findes vægte, der kan veje ingredienserne i procent i forhold til hovedingrediensen. Det gør det nemt for dig at lave en portion større eller mindre, når du skal bage.

3. Garanti på vægten

Hos vaegteeksperten.dk giver den mellem to og 20 års garanti på deres vægte. Når du køber en vægt, er det en god ide, at du tænker over, hvor lang en garanti du har brug for, så du kan vælge den rigtige ud fra det. 

4. Fokus på rengøring

Når du vælger en køkkenvægt, er det vigtigt, at det er en, der er nem at gøre ren efter brug. Det er irriterende og besværligt, hvis du skal gøre en masse kringelkroge og små knapper rene. Det kan komme til at tage en evighed. 

5. Vægt i god kvalitet

Det er selvfølgelig også en god ide, at du vælger en vægt i en robust og god kvalitet. Det sikrer, at du kan bruge vægten i mange år fremover.