Udstyr til rytteren

Hvis du er garvet rytter, så ved du formentlig allerede, hvad for noget udstyr, man har brug for, hvis man gerne vil ride på en hest. Men er du ny, lige startet eller overvejer at begynde at ride, så er der noget udstyr, du skal have helt styr på først. Det er nemlig vigtigt med det rigtige udstyr, hvis du gerne vil have en rigtig god førstegangsoplevelse på hesten. Læs mere om udstyret i dette blogindlæg.

Støvler

Det er vigtigt med et par gode, komfortable ridestøvler, når du skal ride på en hest. Ridestøvlerne hjælper med at holde fødderne solidt plantet i stigbøjlen og gør, så du kan holde dig bedre fast på hesten med benene. Desuden beskytter et par ridestøvler dine ben mod stigremmene. Ridestøvler fås i korte og lange udgaver, hvor de lange er mest udbredt til at ride i. Overvej desuden ting som skaftbredde, sål, hælkappe, materialer, sæson og lignende, inden du gør dit første køb.

Hjelm

Hjelmen er det vigtigste stykke udstyr for en rytter. Den beskytter nemlig hovedet mod slag, hvis du falder af hesten – præcis som en cykelhjelm. Derfor skal du vælge en ridehjelm af god kvalitet. Og så er det desuden vigtigt, at ridehjelmen er godkendt, så du er sikker på, den overholder kravene for sikkerhed. Ridehjelme er også designet til at beskytte mod flyvende ting i naturen, f.eks. grene ved rideture i skoven. Med en ridehjelm får du maksimal beskyttelse, sikkerhed og tryghed, når du rider på hesten.

Tøj

For at få den optimale rideoplevelse, har tøjet stor betydning. Ligesom med alle andre former for sport, så skal materialerne være i orden, ligesom tøjet skal holde temperaturen på et stabilt niveau – ikke for koldt, ikke for varmt. Det kan være en idé at investere i både sommer- og vintertøj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *