Sådan får du et bedre indeklima

Nu til dags bliver der talt en del om indeklima i hjemmet, hvilket der er en helt særligt grund til. Det er nemlig uhyre vigtigt for dit helbred, at du har en godt indeklima. Hvis du går på kompromis med udluftning og rengøring, går du derfor også på kompromis med dit helbred. I dette indlæg får du et række råd til, hvordan du får et godt indeklima.

Luft ud
Det her råd har du sikker hørt en masse gange før, men det er altså fordi, at det er super vigtigt. Det er faktisk heller ikke helt ligegyldigt, hvordan du lufter ud. Hvis du kan slippe afsted med det, så er en halv time af tre omgange med gennemtræk faktisk nødvendigt for at rense luften. Hvis du er dårlig til at få luftet ud, så kan du vælge at investere i et klimaanlæg, med det er bestemt ikke en billig løsning.

Gør rent ofte
Vend dig af med vanen, med at der skal gøres rent, når der er beskidt. Snavs skal holdes nede med en ugentlig rengøring. Derudover så vælg rengøringsmidler uden de mange kemikalier og parfumer. Det er nemlig noget, som virkelig forværre indeklimaet.

Stabil temperatur
Hvis temperaturen i dit hjem svinger meget, så er det mere tilbøjeligt til at danne fugt, hvilket kan give svamp og skimmel. Det kan værre decideret sundhedsskadeligt, hvorfor det skal fjernes med det samme, hvis du opdager det.


Vær opmærksom på nye møbler
Når du køber nye møbler og stiller dem indenfor, så frigiver de en række kemikalier, som ikke er særlig hensigtsmæssigt. Du skal derfor være ekstra opmærksom på at få luftet ud, når du lige har købt nye møbler. Det gælder selvfølgelig ikke hvis møblerne er købt brugt.