En køledisk og dens familie

En køledisk og dens familie

Almindelige husholdninger har frysere og køleskabe til at holde mad- og drikkevarer kolde og nedfrossede, og der er de gerne skærmet af, så der ikke er det mindste tab af kulde, og man kan desuden ofte kun se de indsatte varer, når man åbner køleredskabet.

Det er noget helt andet, når det kommer til opbevaring af kølevarer, der samtidig skal præsenteres frem som varer til potentielle kunder. Dette kunne være i restaurationsbranchen, i detailhandelen fra de mindre butikker til de større sortimentsbutikker og ofte i andre butikssammenhænge.

Du kan finde mange af disse kølediske i forskellige størrelser hos Nordiskstorkokken.dk, som vi linker direkte til deres kategoriside med kølediske her: http://nordiskstorkokken.dk/category/koelediske-55/

Men lad os da lige beskrive funktionerne og mulighederne ved de forskellige kølediske, før du gør dig dit valg.

Den klassiske køledisk er nok for de fleste den variant, man kender fra supermarkedet, hvor man bukker sig let ned og stryger en luge til side for at tage køleproduktet, som man forud kan se gennem den gennemsigtige luge.

Men køledisken kan også være vertikal og ikke horisontal. Dette letter både for kroppens brug, men det er også flottere præsentabelt ved for eksempel spisesteder, der vil vise et sortiment af deres madvarer frem, hvor man som forbruger rækker hånden ind og ikke ned for at trække den madvare ud, man ønsker.
Dette kunne for eksempel være på en café i forbindelse med et stykke kage, man vil have.

Ovenstående eksemplificerer også, at kølediske skal indstilles under forskellige temperaturer afhængigt af, hvad man skal fryse eller køle ned. Der er jo forskel på, om der er tale om frostvarer til længere tids nedfrysning eller mad til fremvisning, hvor der er vedvarende tab af kulde grundet de mange tidspunkter, lugen bliver åbnet på i løbet af en dag.

Tjek derfor altid efter, om din udvalgte køledisk til dit behov også har de nødvendige indstillinger, du har brug for.