Italiensk design til når lampen ikke bare er en lampe

En lampe kan ende med at have en stor betydning for indretningen i ens hjem, og den er tit og ofte en af hovedattraktionerne i hjemmet. Nogle foretrækker at lade belysningen være anonym og lader lampen være noget, der står i hjørnet bag sofaen, eller noget der hænger helt oppe i loftet og fylder mindst muligt. For andre er lampen en mulighed for at udtrykke sig, og den bruges i lige så høj grad som dekoration, som den bruges til at lyse rummet op.

Er man en af dem, hvor en lampe er meget mere end bare en lampe, så findes der mange flotte og interessante lamper derude. Et af de brands, der designer netop den type af lamper, er italienske Studio Italia design.

Studio Italia laver, som navnet antyder, produkter i eksklusivt Italiensk design. Det gælder både moderne og mere klassiske lampe design og rummer alle typer af lamper som stander-, væg- og loftslamper. I ægte italiensk stil er lampernes design eksklusivt og iøjnefaldende, som stykker af kunst i hjemmet, uden at være alt for prangende.

Eksklusiviteten ligger ofte i det grundige og anerkendte håndværk, der ses i lamperne, såsom det mundblæste glas.

Designvirksomheden har i mange år været et familieforetagende og var drevet af den italienske familie Tossetto. Firmaet er dermed et vaskeægte italiensk designstudie og er også beliggende i en forstad til Venedig. Den tætte forbindelse til Venedig betyder, at virksomheden gennem årene har draget nytte af Venedigs kunstneriske miljø. Flere af virksomhedens design, der er af glas, er lavet netop med mundblæst glas fra området, og flere unge designere fra Venedigs Kunstakademi har i årenes løb haft deres tid hos designstudiet, hvor de har været med til at udvikle lamper.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *