Klæd dig i godt grej, når du skal på vandretur

Hvis du skal på vandretur eller trekking, er det vigtigt med noget godt udstyr. Det gælder både ting til madlavning, værktøj, sovegrej og det tøj, du har på. Kvaliteten af især tøjet er vigtig, fordi den har betydning for, hvor godt du holder varmen. Hvis du fryser eller bliver våd, kan det hurtigt blive en rigtig træls tur, fordi det kan være svært at få varmen igen, hvis man går rundt ude, hvor det er koldt. På samme måde bliver dit tøj heller ikke tørt, hvis det regner, og du først er blevet våd.

Det rigtige udstyr og tøj kan du f.eks. købe på en side, der forhandler outdoorudstyr eller hos en forhandler af militærtøj.

Det rette underlag

Underlaget er vigtigt for, at du kan holde varmen. Ligesom du tager skiundertøj på, når du skal på skiferie, skal du også huske termoundertøj, når du er på vandretur. Det kan f.eks. være termotøj i uld. Uld er naturligt varmeregulerende, så det både holder varmen, hvis du fryser, og køler dig ned, hvis du har det for varmt. Det vigtigste er, at termotøjet sidder tæt til kroppen og isolerer under det andet tøj.

En god sovepose

Det kan hurtigt blive en træls og kold fornøjelse at sove i telt om natten, hvis du ikke har en god sovepose eller et ordentligt liggeunderlag. En god sovepose holder dig varm pga. formen, og nogle af dem kan klare meget lave temperaturer. Liggeunderlaget skal isolere nedefra og beskytte mod kulden fra jorden. Trælse nætter betyder trælse dage, da søvn er essentielt.

Letvægt er ideelt

Når du køber udstyr, så tænkt altid i letvægt. Jo færre gram, du skal slæbe på, jo bedre. Det kan godt svare sig et kaste lidt ekstra penge efter færre gram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *